Nieuws

Van Wilderstroop tot Jammie!fruit: welke fruitproducten produceert Wilderhof?

Van Wilderstroop tot Jammie!fruit: welke fruitproducten produceert Wilderhof?

We hebben het natuurlijk al vaak gehad over ons vers bessensap BOOST'hie, dat gemaakt wordt van non-premium fruit, maar wist je dat we ook andere ...
Innovatieve pistes voor fruit dat niet voldoet aan markteisen

Innovatieve pistes voor fruit dat niet voldoet aan markteisen

'Het Kratos-advies heeft ons de info opgeleverd die we nodig hadden om een beslissing te nemen, ook de begeleiding en het netwerk dat je zo opbouwt...
WEEK VAN DE KORTE KETEN - 15/05/2021-23/05/2021

WEEK VAN DE KORTE KETEN - 15/05/2021-23/05/2021

    Van 15/05/2021 tot 23/05/2021 wordt de korte keten in de kijker gezet dankzij de “Week van de Korte Keten”. De korte keten is een manier van v...
Nieuw adviescentrum moet meer voedingsondernemers naar Limburg halen

Nieuw adviescentrum moet meer voedingsondernemers naar Limburg halen

De provincie Limburg richt een nieuw adviescentrum op dat de voedingssector in Limburg moet stimuleren. “Vandaag telt onze provincie te weinig bed...
Op bedrijfsbezoek tussen het kleinfruit bij Wilderhof

Op bedrijfsbezoek tussen het kleinfruit bij Wilderhof

Vlaams volksvertegenwoordiger Karolien Grosemans bracht op 9 september een bezoek aan Wilderhof. Het bedrijf van Eric en Karine Jansen is vooral g...
Aan de slag in de Food Pilot

Aan de slag in de Food Pilot

  In Europa wordt bijna 2 miljoen ton bessen geteeld. 15 - 20% van dit fruit is echter van ondermaatse kwaliteit en komt niet op de versmarkt. Wil...
Oost-Europese seizoensarbeiders opnieuw aan de slag in Haspengouw: “Ze zijn getest in hun land van herkomst en hier houden we ze in een bubbel”

Oost-Europese seizoensarbeiders opnieuw aan de slag in Haspengouw: “Ze zijn getest in hun land van herkomst en hier houden we ze in een bubbel”

BORGLOON Terwijl de Vlaming dit weekend puzzelt met de regel van vier, komt het bezoek uit Oost-Europa met bussen in Haspengouw aan. Niet om Moed...
OPTIBERRY: duurzaam gebruik van niet-premiumfruit

OPTIBERRY: duurzaam gebruik van niet-premiumfruit

OPTIBERRY richt zich op innovatieve verwerkings- en bio-raffinage / extractieconcepten, op voedselprototypes en (non) foodingrediënten voor duurzaa...
Boer zkt. loper/wandelaar

Boer zkt. loper/wandelaar

Groene Kring, de beweging voor jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen, lanceert op 3 mei samen met Golazo sports een gloednieuw loop- en wandelc...
Opwaardering zachtfruit bij Wilderhof

Opwaardering zachtfruit bij Wilderhof

INNOVATIE – Zachtfruit wint de laatste jaren enorm aan populariteit. Aardbeien, bramen en frambozen die niet van het gewenste formaat, gekwetst of...
250 gram bessen per dag helpt al tegen obesitas

250 gram bessen per dag helpt al tegen obesitas

“We moeten 800 à 900 gram groenten en fruit per dag eten om echt gezond te leven.” Dat concludeert de Canadese professor Yves Desjardins uit zijn o...
Plant based product innovation

Plant based product innovation

Het project Food from Food stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de agro- en voedingsmiddelenindustrie op het vlak van verwaarding van...