AVEVE Farm Run & Walk

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'Aveve Farm run& walk Borgloon 24.4.2022 RULLEKOVE START FINISH Kemielerweg JESSEREN BORGLOON WIJNDOMEIN CUVELIER AWOUTERS Proevertje: Appelsap Proevertje: Wijn Proevertje: Gehaktballetje Tongersesteenwec RUIT WILD Proevertje: Fruitspiesje 12KM KM'

We gaan naar de boerderij en nemen mee … onze loop- of wandelschoenen. Golazo sports en Groene Kring organiseren op zondag 24 april 2022 – in de bloesemperiode – de eerste editie van de Aveve Farm Run & Walk, een gloednieuw loop- en wandelconcept, zeg maar de landelijke tegenhanger van de gekende Urban Trail. Onderweg passeer je verschillende landbouwbedrijven waar je op een sportieve manier de boerenstiel kan leren kennen én proeven.

Uitstel is geen afstel. Nadat de eerste editie van de Aveve Farm Run & Walk in 2020 omwille van de coronacrisis geannuleerd werd, gaan we dit voorjaar eindelijk samen de boer op. Deze keer ruilen we onze botten voor loop- of wandelschoenen.

In en rond Borgloon, het hart van Haspengouw, kunnen de deelnemers op 24 april 2022 kiezen uit een parcours van 8 of 12 km. Het wordt een unieke belevenis. Onderweg zal je tussen de talloze boomgaarden niet alleen betoverd worden door de mooie bloesems die deze streek typeren, je zal ook van dichtbij kennismaken met verschillende landbouwbedrijven uit de regio en kunnen proeven van verse en lokale producten.

Zo passeren lopers en wandelaars langs een zacht fruitbedrijf, een veebedrijf en een wijnboer. “De Aveve Farm Run & Walk is de landelijke tegenhanger van de Urban Trail. We laten deelnemers kennismaken met de moderne en dus ook duurzame boerenstiel. We gaan op zoek naar de bron van wat op ons bord ligt. We staan vaak niet meer stil bij wat de landbouwer allemaal doet. Het wordt een bijzondere ontdekkingstocht waarbij je niet alleen kijkt, loopt of wandelt, maar ook proeft”, zegt Greg Broekmans van Golazo sports.

Duurzaam en lokaal

“We zijn bij Arvesta bijzonder trots om met ons sterk merk Aveve voor het eerst dit fantastische evenement te lanceren”, kijkt Sabine De veilder, CMO bij Arvesta, de fullservice partner van boer en tuinder, uit naar de eerste editie. “Via de Aveve Farm Run & Walk kan jong en oud kennismaken met de boer die dag in dag uit aan de slag gaat om ons gezonde en verse voeding te bieden. Die producten vind je in onze vernieuwde winkels onder het assortiment ‘Lekker Lokaal’. Zo zetten we enerzijds in op de korte keten, anderzijds op een selectie streekproducten van Belgische bodem: duurzaam én lokaal.”

4000 deelnemers

Bij de Groene Kring, de overkoepelende jongerenorganisatie in de Vlaamse tuin- en landbouwsector, gooien ze met veel plezier hun deuren open. “Als jonge boeren mogen wij elke dag leven en werken in een schitterende omgeving. Hoe mooi onze landbouwbedrijven en het hele platteland is, willen we graag aan iedereen tonen. Op de Aveve Farm Run & Walk kan je de boerenstiel komen zien, horen en vooral proeven”, zegt Maarten Moermans, ondervoorzitter van Groene Kring.

De inschrijvingen van de allereerste Aveve Farm Run & Walk zijn donderdag geopend via www.avevefarmrunandwalk.be. Er zijn 4000 plaatsen beschikbaar. Op zondag 24 april kunnen tussen 9u30 en 10u30 2000 lopers starten in vier verschillende startwaves. Wandelaars kunnen vrij vertrekken tussen 11u30 en 13u30.

PRAKTISCHE INFO AVEVE FARM RUN & WALK

Programma zondag 24 april 2022:

• 9u30-10u30: Start Aveve Farm Run in vier waves
• 11u30-13u30: Vrije start Aveve Farm Walk

Locatie:

BelOrta Site
Kernielerweg 59
3840 Borgloon

 

https://youtu.be/EYYifLnJIHk

https://avevefarmrunandwalk.be/nl/

 


Schrijf een bericht

Berichten moeten goedgekeurd worden vooraleer deze gepubliceerd worden.