Boer zkt. loper/wandelaar

Groene Kring, de beweging voor jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen, lanceert op 3 mei samen met Golazo sports een gloednieuw loop- en wandelconcept. “Tijdens de eerste AVEVE Farm Run & Walk passeren lopers en wandelaars tal van landbouwbedrijven waar ze de boerenstiel ontdekken en alles – vers van het veld – kunnen proeven”, zegt Bram van Hecke, voorzitter van Groene Kring. “Het wordt een uniek belevingsevenement in het groen.”

“Voor de toekomst van jonge land- en tuinbouwers is het erg belangrijk om de verbintenis tussen boer en burger te behouden”, weet Sam Magnus, witloofteler en ondervoorzitter van Groene Kring. Het is daarom dat we als jongeren organisatie inzetten op het imago van de landbouw. Met de Farm Run & Walk willen we graag laten zien hoe mooi onze stiel is.” De jonge garde organiseert dit jaar niet één, maar twee belevingsevenementen.

De eerste Farm Run & Walk gaat door in Borgloon, het hartje Haspengouw, net in het prachtige voorjaar. Deelnemers kunnen lopen (in de voormiddag) of wandelen (in de namiddag) over een parcours van ongeveer 6 of 10 km, volledig in het groen en door de velden. Later dit jaar volgt er nog een tweede AVEVE Farm Run & Walk.

In Borgloon slingert de route van zes of tien kilometer door de boomgaarden en onderweg passeren lopers en wandelaars een hard fruit-bedrijf, een zacht fruit-bedrijf en een veebedrijf. “Vanuit Groene Kring willen we de deelnemers kennis laten maken met verschillende facetten van de landbouw”, zegt Bram van Hecke, voorzitter van de Groene Kring. “En overal kunnen ze iets proeven. Zo passeren we ook langs een druiventeler en wijnbouwer. En uiteraard hoort ook daar een degustatie bij.”

Groene Kring gaat in zee met Golazo sports, dat lanceerde eerder al belevingsevenementen als de Spartacus Run, Urban Trail en Urban Walk. “De Farm Run & Walk is de landelijke tegenhanger van de Urban Trail”, reageert Greg Broekmans van Golazo sports. “We laten deelnemers kennismaken met de moderne en dus ook duurzame boerenstiel. We gaan op zoek naar de bron van wat op ons bord ligt. We staan vaak niet meer stil bij wat de landbouwer allemaal doet. Het wordt een bijzondere ontdekkingstocht waarbij je niet alleen kijkt, loopt of wandelt maar ook proeft.”

Ook Arvesta stapt mee in het nieuwe concept. "We zijn bij Arvesta bijzonder trots om met ons sterk merk AVEVE voor het eerst dit fantastische evenement te lanceren”, aldus Sabine De veilder, CMO bij Arvesta. “Via de AVEVE Farm Run & Walk kan jong en oud kennis maken met de boer die dag in dag uit aan de slag gaat om ons gezonde verse voeding te bieden.”

De allereerste AVEVE Farm Run & Walk is helaas geannuleerd door de corona-pandemie. Meer informatie vindt u via www.avevefarmrunandwalk.be

Bron: www.vilt.be 


Schrijf een bericht

Berichten moeten goedgekeurd worden vooraleer deze gepubliceerd worden.