Witte chocolademousse

Ingrediënten:
  • 1,5 eetlepel water
  • 1 eetlepel gelatinepoeder
  • 4 grote eidooiers
  • 1/4 cup suiker
  • snufje zout
  • 2 eetlepel slagroom +
  • 1,25 cup slagroom
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 2 ons witte chocolade (fijn gehakt)
  • 2 eetlepels poedersuiker

Bereiding:


  1. Doe het water in een steelpannetje
  2. Strooi de gelatine erin.
  3. Laat de gelatine zo staan ca 5 minuten tot ze zacht is.
  4. In een pan met dikke bodem de eidooiers, suiker en snufje zout en de 2 eetlepels slagroom. Mix alles goed door.
  5. Zet op laag vuur en laat de custard dik worden onder voortdurend roeren (ca 5 minuten).
  6. Haal van het vuur en voeg de gelatine toe met de boter en vanille extract. Mix alles goed door.
  7. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  8. Doe de chocolade in een kom en zet in de magnetron voor 30 sec. roer goed door.
  9. Zet weer in de magnetron voor 30 sec en roer weer goed door.
  10. Herhaal dit tot de chocolade bijna helemaal is gesmolten. De rest smelt door de warmte. Laat de chocolade iets afkoelen.
  11. In een schone kom de slagroom kloppen tot zachte pieken.
  12. Schep de custard en de chocolade er voorzichtig door.
  13. Schep in mooie glazen en laat opstijven (paar uur of een hele nacht). Je kunt ook chocolade kommetjes vullen. Versier de mousse met frambozen voor het serveren.

 

Bron: www.aanjeanneskeukentafel.blogspot.com


Schrijf een bericht

Berichten moeten goedgekeurd worden vooraleer deze gepubliceerd worden.