Ingrediënten:
- 1,5 eetlepel water
- 1 eetlepel gelatinepoeder
- 4 grote eidooiers
- 1/4 kopje suiker
- snufje zout
- 2 eetlepel slagroom +
- 1,25 kopje slagroom
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1 eetlepel ongezouten boter (kamertemperatuur)
- 2 ons witte chocolade (fijn gehakt)
- 2 eetlepels poedersuiker
- Enkele frambozen ter versiering
Bereiding:
- Doe het water in een steelpannetje
- Strooi de gelatine erin.
- Laat de gelatine zo staan ca 5 minuten tot ze zacht is.
- In een pan met dikke bodem de eidooiers, suiker en snufje zout en de 2 eetlepels slagroom. Mix alles goed door.
- Zet op laag vuur en laat de custard dik worden onder voortdurend roeren (ca 5 minuten).
- Haal van het vuur en voeg de gelatine toe met de boter en vanille extract. Mix alles goed door.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Doe de chocolade in een kom en zet in de magnetron voor 30 sec. roer goed door.
- Zet weer in de magnetron voor 30 sec en roer weer goed door.
- Herhaal dit tot de chocolade bijna helemaal is gesmolten. De rest smelt door de warmte. Laat de chocolade iets afkoelen.
- In een schone kom de slagroom kloppen tot zachte pieken.
- Schep de custard en de chocolade er voorzichtig door.
- Schep in mooie glazen en laat opstijven (paar uur of een hele nacht). Je kunt ook chocolade kommetjes vullen. Versier de mousse met frambozen voor het serveren.
Bron: www.aanjeanneskeukentafel.blogspot.com