Kerststronk met frambozen en aardbeienjam

  Ingrediënten:
 170g boter op kamertemperatuur in blokjes
 170g kristalsuiker
 3 eieren
 100ml melk
 110g zelfrijzend bakmeel
 50g cacao
 Mespuntje zout
 200g pure chocolade
 100ml slagroom
 6 eetlepels mascarpone
 5 eetlepels aardbeienjam (of aardbeitjes uit de diepvries)

   

   

   

  Bereiding:

  1.  Verwarm de oven op 160 graden.
  2. Doe de boter en suiker in een kom en klop tot het een luchtig, egaal mengsel is.
  3. Kluts de eieren en voeg daar de bloem, cacao en zout bij. Tijdens het roeren giet je de melk erbij, en wanneer je beslag glad is ben je klaar. Doe het beslag in het bakblik en zet het in de oven. Bak de cake twintig tot vijfentwintig minuten.
  4. Op een schone theedoek strooi je wat poedersuiker. Maak met een mes de randen van de cake los, zodat je hem om kunt keren uit het bakblik op de theedoek. Laat hem even afkoelen.
  5. Tijd voor de vulling! Meng in een kom de mascarpone en de aardbeienjam met een garde. Het mag lekker luchtig blijven, dus klop niet te hard. Wanneer de cake is afgekoeld, bestrijk je de vulling ermee.
  6. Rol de cake met behulp van  de theedoek aan de korte kant op. Het hoeft niet superstrak te zijn en het is niet erg wanneer de cake breekt. Wikkel de opgerolde cake in folie en zet hem voor 1 uur in de koelkast.
  7. Nu aan de slag met de chocoladelaag voor rondom de boomstam! Klop de slagroom in een kom. Op een laag vuur smelt je de chocolade, die je daarna bij de slagroom giet. Meng tot het een egaal mengsel is. Haal de cake uit de koelkast, zet hem op de theedoek en bestrijk hem met het chocolademengsel.
  Bron: www.cosmogirl.nl 

  Schrijf een bericht

  Berichten moeten goedgekeurd worden vooraleer deze gepubliceerd worden.