Ingrediënten:
170g boter op kamertemperatuur in blokjes
170g kristalsuiker
3 eieren
100ml melk
110g zelfrijzend bakmeel
50g cacao
Mespuntje zout
200g pure chocolade
100ml slagroom
6 eetlepels mascarpone
5 eetlepels aardbeienjam (of aardbeitjes uit de diepvries)
170g boter op kamertemperatuur in blokjes
170g kristalsuiker
3 eieren
100ml melk
110g zelfrijzend bakmeel
50g cacao
Mespuntje zout
200g pure chocolade
100ml slagroom
6 eetlepels mascarpone
5 eetlepels aardbeienjam (of aardbeitjes uit de diepvries)
Bereiding:
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Doe de boter en suiker in een kom en klop tot het een luchtig, egaal mengsel is.
- Kluts de eieren en voeg daar de bloem, cacao en zout bij. Tijdens het roeren giet je de melk erbij, en wanneer je beslag glad is ben je klaar. Doe het beslag in het bakblik en zet het in de oven. Bak de cake twintig tot vijfentwintig minuten.
- Op een schone theedoek strooi je wat poedersuiker. Maak met een mes de randen van de cake los, zodat je hem om kunt keren uit het bakblik op de theedoek. Laat hem even afkoelen.
- Tijd voor de vulling! Meng in een kom de mascarpone en de aardbeienjam met een garde. Het mag lekker luchtig blijven, dus klop niet te hard. Wanneer de cake is afgekoeld, bestrijk je de vulling ermee.
- Rol de cake met behulp van de theedoek aan de korte kant op. Het hoeft niet superstrak te zijn en het is niet erg wanneer de cake breekt. Wikkel de opgerolde cake in folie en zet hem voor 1 uur in de koelkast.
- Nu aan de slag met de chocoladelaag voor rondom de boomstam! Klop de slagroom in een kom. Op een laag vuur smelt je de chocolade, die je daarna bij de slagroom giet. Meng tot het een egaal mengsel is. Haal de cake uit de koelkast, zet hem op de theedoek en bestrijk hem met het chocolademengsel.
Bron: www.cosmogirl.nl