Een grappig dessertje voor kerst om samen met de kinderen te maken!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 125 g aardbeien
- 100 g fondantchocolade
- 3 eieren
- 125 g zelfrijzende bloem
- 2 el poedersuiker (plus extra)
- 125 g kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 g boter
- 200 ml slagroom
Bereiding
- Maak eerst de cakejes. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren witschuimig met de suiker en vanillesuiker. Smelt de chocolade met de boter kort in de microgolf. Voeg de gesmolten chocolade met de zelfrijzende bloem aan het eiermengsel toe en roer om. Lepel het beslag in de cakevormpjes. Bak 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Klop de slagroom stijf met het poedersuiker. Laat opstijven in de koelkast.
- Snij het kroontje van de aardbeien. Haal de cakejes uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.
- Doe wat slagroom op elk cakeje. Duw er voorzichtig een aardbei in, met de snijkant naar beneden. Zo lijkt het op een kerstmutsje. Met behulp van een spuitzak maak je nog een klein bolletje bovenop het kerstmutsje. Strooi daarna wat poedersuiker over de kerstmutsjes.
Recept via libelle-lekker.be