Ingrediënten:
- 300 g boter (op kamertemperatuur)
- 300 g suiker
- ½ tl zout
- 6 eieren
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 250 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- 250 g verse frambozen
- Een beetje poedersuiker
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°C en vet de springvorm in.
- Doe de boter, de suiker en het zout in een beslagkom en mix tot een licht en romig mengsel.
- Voeg een voor een de eieren toe en blijf mixen.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de beslagkom en spatel het meel door het botermengsel tot een egaal beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake ca. 60 minuten in de oven. Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in de cake te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar.
- Laat de cake helemaal afkoelen op een taartrooster.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig. Schep de slagroom in de spuitzak en spuit de slagroom op de bovenkant van de cake. Verdeel de frambozen eroverheen.
- Bestrooi voor het serveren met een beetje poedersuiker en decoreer eventueel met een rood lint.
Bron: www.fonq.nl