Ge­stoofde ko­nij­nen­bout met appel- of perenstroop

Ingrediënten:

  • 4 konijnenbouten (op kamertemperatuur)
  • 300 g sjalotten
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 3 tl gedroogde tijm
  • 100 g magere spekreepjes
  • 300 ml Gigondas rode wijn (of een andere rode wijn)
  • 380 ml wildfond (pot)
  • 2 el maizena
  • 3 el koud water
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 3 el peren-appelstroop

Bereiding:

  1. Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier. Halveer de sjalotten in de lengte.
  2. Verhit de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bestrooi de konijnenbouten met de tijm en bak eventueel in delen op middelhoog vuur rondom bruin.
  3. Neem uit de pan en bestrooi met peper en zout.
  4. Bak de sjalotten en spek in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de wijn en wildfond erbij en breng aan de kook.
  5. Voeg de bouten toe, zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 2 uur zachtjes stoven.
  6. Neem de konijnenbouten uit de pan. Roer in een kopje de maizena met het koude water glad.
  7. Voeg de kaneel, stroop en het maizenapapje toe aan de saus en laat al roerend in 3 min. inkoken tot hij lichtgebonden is.
  8. Leg de konijnenbouten terug in de saus en warm nog kort mee.

 

Bron: www.ah.nl


Schrijf een bericht

Berichten moeten goedgekeurd worden vooraleer deze gepubliceerd worden.