Ingrediënten:
- 4 konijnenbouten (op kamertemperatuur)
- 300 g sjalotten
- 40 g ongezouten roomboter
- 3 tl gedroogde tijm
- 100 g magere spekreepjes
- 300 ml Gigondas rode wijn (of een andere rode wijn)
- 380 ml wildfond (pot)
- 2 el maizena
- 3 el koud water
- ½ tl gemalen kaneel
- 3 el peren-appelstroop
Bereiding:
- Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier. Halveer de sjalotten in de lengte.
- Verhit de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bestrooi de konijnenbouten met de tijm en bak eventueel in delen op middelhoog vuur rondom bruin.
- Neem uit de pan en bestrooi met peper en zout.
- Bak de sjalotten en spek in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de wijn en wildfond erbij en breng aan de kook.
- Voeg de bouten toe, zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 2 uur zachtjes stoven.
- Neem de konijnenbouten uit de pan. Roer in een kopje de maizena met het koude water glad.
- Voeg de kaneel, stroop en het maizenapapje toe aan de saus en laat al roerend in 3 min. inkoken tot hij lichtgebonden is.
- Leg de konijnenbouten terug in de saus en warm nog kort mee.
Bron: www.ah.nl