Dit frisse én caloriearme dessert is perfect om af te koelen in de hete zomer.
Ingrediënten (voor 6 personen)
- 300 g verse frambozen
- 4 eetlepels honing
- 600 g biologische yoghurt (of magere Griekse yoghurt)
- 1 citroen
Bereiding
- Leg een neteldoek in een beslagkom. Plaats de yoghurt in het midden van het doek en draai het doek dicht om zoveel mogelijk vocht uit de yoghurt te knijpen. Spoel de frambozen af en prak ze tot een soort puree (maar zorg er wel voor dat de frambozen nog een beetje vorm hebben). Houd een paar hele frambozen opzij om te garneren.
- Meng de honing en frambozenpuree door de yoghurt, voeg wat citroensap toe en roer goed door. Giet het mengsel in glazen en zet ze een uurtje in de diepvries om op te stijven.
- Haal uit de diepvries en werk af met de hele frambozen. Lekker!
Recept via zininmeer.be