Ingrediënten:
-
100 gr gesmolten boter
Bereiding:
- Het makkelijkste is om een bakvorm te gebruiken met uitneembare bodem, een ronde kan natuurlijk ook. Heb je die niet, bekleed een bakvorm of schaal met wat bakpapier zodat je de taart er makkelijk uit kunt tillen.
- Maal de bastognekoekjes helemaal fijn in een keukenmachine.
- Voeg de gesmolten boter toe en roer tot een massa dat van structuur lijkt op dat van nat zand.
- Vet de bakvorm in met wat boter of bekleed een vorm met bakpapier.
- Verdeel het bastogne mengsel over de bodem en druk deze aan met een bolle lepel.
- Druk het mengsel ook tegen de randen omhoog. Ze de vorm zolang in de koelkast.
- Verwarm de slagroom in een pannetje.
- Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom.
- Giet de hete slagroom over de chocolade en roer met een spatel tot de chocolade is gesmolten.
- Giet deze chocolade ganache over de koekjesbodem.
- Snijd de aardbeien half doormidden en leg in de chocolade ganache.
- Bestrooi met wat pistache.
- Zet de taart nog minimaal 3 uur in de koelkast om hem goed op te laten stijven.
- Haal de taart voorzichtig uit de vorm.
Bron: www.leukerecepten.nl
Mmm, super lekker!