Chocoladetaart met aardbeien

 
 
Ingrediënten:

Cake

  • 200 gr. bloem
  • 40 gr. cacao
  • 280 gr. kristalsuiker
  • 16 gr. bakpoeder
  • ¼  tl. zout
  • 75 gr. olie
  • 240 ml. melk
  • 2 eieren
  • ½ tl. vanille aroma

 Botercrème

  • 450 gr. poedersuiker
  • 200 gr. zachte boter
  • 2 el. melk
  • ½ tl. vanille aroma
  • roze kleurstof

Ganache

  • 100 gr. pure chocola
  • 100 ml. slagroom

Vulling/extra:

  • 130 gr. aardbeien
  • Bakblik(ken) van 15 cm doorsnede

Bereiding:

Cake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de bloem, cacao, suiker, zout en bakpoeder in een kom en roer dit door elkaar.
  3. Doe de eieren, vanille, melk en olie in een kom en roer dit door elkaar.
  4. Voeg nu beetje bij beetje de natte ingrediënten aan de droge ingrediënten toe en mix steeds goed tot een egaal beslag ontstaat.
  5. Verdeel het beslag over 3 bakblikken en bak ze in 30-40 min. gaar.
  6. (Je kan ook 1 bakblik gebruiken en alle lagen achter elkaar bakken)
  7. Laat de cake volledig afkoelen voor je de taart in elkaar gaat zetten.

Botercrème

  1. Klop de boter bleek en luchtig.
  2. Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix tot alle poedersuiker is opgenomen.
  3. Voeg de rest van de poedersuiker samen met de melk en het vanille aroma toe.
  4. Mix op hoge snelheid minimaal 5 minuten. (Doe dit echt 5 minuten, door het lange mixen krijg je een mooie en lekkere romige crème.
  5. Voeg een druppel voor druppel roze kleurstof toe en mix tussendoor steeds kort door tot de goede kleur bereikt is. De hoeveelheid kleurstof kan per merk verschillen, begin dus met een klein beetje en voeg steeds extra kleurstof toe totdat je tevreden bent met de kleur.

Ganache

  1. Smelt de chocola samen met de slagroom au bain marie en roer dit door tot alles gesmolten is en een egaal mengsel ontstaat.

Stapelen maar.

  1. In de meeste gevallen bakt deze cake aardig plat aan de bovenkant, is dit niet helemaal het geval (dit kan aan de oven liggen) snij de bovenkant dan recht af zodat de taart een mooie platte bovenkant krijgt.
  2. Leg 10-12 aardbeien apart (afhankelijk van de grootte) en snij de rest van de aardbeien in plakjes.
  3. Leg de eerste laag cake op een taartschaal of bord en en schep er 2 grote lepels botercrème op, verdeel dit egaal over de cake en leg er de helft van de plakjes aardbei op. Leg hier de 2e laag cake op en verdeel ook hier weer 2 grote lepels botercrème en de overgebleven plakjes aardbei over.
  4. Leg de laatste cake laag op de taart en smeer de hele taart in met een dun laagje botercrème en zet de taart minimaal 30 minuten in de koelkast.
  5. Haal de taart uit de koelkast en verdeel de rest van de botercrème over de taart. Probeer de taart nu zo netjes mogelijk af te smeren en laat de taart weer 30 minuten afkoelen in de koelkast.
  6. Zorg ervoor dat de ganache vloeibaar is maar niet meer heet en maak mooie druppels langs de rand van de taart. Doe een gedeelte van de ganache in een kommetje en verdeel de rest over de bovenkant van de taart.
  7. Neem de hele aardbeien en doop deze in het kommetje met ganache, zet de aardbeien bovenop de taart en klaar is je prachtige chocoladetaart met aardbeien!

 

Bron: www.schepjesuiker.nl


Schrijf een bericht

Berichten moeten goedgekeurd worden vooraleer deze gepubliceerd worden.