Ingrediënten:
Voor de bodem:
- 1 pakje oreo’s of koekjes/biscuitjes naar eigen keuze
- 50-70 gram boter
- springvorm van 20 cm
Voor de kwarklaag:
- 400 gram (magere) kwark
- 250 gram slagroom
- 150 ml bramensap (of eventueel ander gepureerd fruit naar keuze)
- 150 gram suiker (eventueel meer of minder: proeven!)
- 10 blaadjes gelatine
Voor de topping:
- 250 ml slagroom
- enkele eetlepels bramensap om de bovenkant te marmeren
- 6-8 bramen
- een restje gemalen oreo’s
Bereiding:
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
- Bedek je springvorm met bakpapier.
- Maal de oreo’s fijn in een keukenmachine of sla de koekjes in een plastic zak fijn met een stomp voorwerp.
- Verwarm de boter op een laag vuurtje en voeg de fijne oreo’s bij de boter. Hou een klein beetje oreokruimels om later over de bovenkant te strooien.
- Vul de bodem van de springvorm met de mix. Duw het wat aan met een lepel en bewaar het in de koelkast.
- Klop de slagroom met de suiker stevig.
- Roer de kwark een beetje los. Verwarm in een pannetje de bramensap en voeg als het bijna kook de uitgeknepen galatineblaadjes toe.
- Laat het even wat afkoelen voordat je het door het kwark/slagroommengsel roert.
- Voeg alles bij elkaar en vul de springvorm. Besprenkel wat bramensap over de bovenkant en maak met lepel marmeren strepen bovenop.
- Laat de kwarktaart zo’n 3-4 uur rusten in de koekkast.
- Klop nogmaals 250 gram slagroom stijf en versier hier je kwarktaart mee. Wat mooie bramen en wat oreostrooisel maken de taart helemaal af.