Bramenkwarktaart met bramensap en oreobodem

Bramenkwarktaart met bramensap en oreobodem
Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 1 pakje oreo’s of koekjes/biscuitjes naar eigen keuze
  • 50-70 gram boter
  • springvorm van 20 cm

 Voor de kwarklaag:

  • 400 gram (magere) kwark
  • 250 gram slagroom
  • 150 ml bramensap (of eventueel een andere gepureerd fruit naar keuze)
  • 150 gram suiker (eventueel meer of minder: proeven!)
  • 10 blaadjes gelatine

Voor de topping:

  • 250 ml slagroom
  • enkele eetlepels bramensap om de bovenkant te marmeren
  • 6-8 bramen
  • een restje gemalen oreo’s

Bereiding:

  1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
  2. Bedek je springvorm met bakpapier.
  3. Maal de oreo’s fijn in een keukenmachine of sla de koekjes in een plastic zak fijn met een stomp voorwerp.
  4. Verwarm de boter op een laag vuurtje en voeg de fijne oreo’s bij de boter. Hou een klein beetje oreokruimels om later over de bovenkant te strooien.
  5. Vul de bodem van de springvorm met de mix. Duw het wat aan met een lepel en bewaar het in de koelkast.
  6. Klop de slagroom met de suiker stevig.
  7. Roer de kwark een beetje los. Verwarm in een pannetje de bramensap en voeg als het bijna kook de uitgeknepen galatineblaadjes toe.
  8. Laat het even wat afkoelen voordat je het door het kwark/slagroommengsel roert.
  9. Voeg alles bij elkaar en vul de springvorm. Besprenkel wat bramensap over de bovenkant en maak met lepel marmeren strepen bovenop.
  10. Laat de kwarktaart zo’n 3-4 uur rusten in de koekkast.
  11. Klop nogmaals 250 gram slagroom stijf en versier hier je kwarktaart mee. Wat mooie bramen en wat oreostrooisel maken de taart helemaal af.

 

Bron: www.carolabaktzoethoudertjes.nl


Schrijf een bericht

Berichten moeten goedgekeurd worden vooraleer deze gepubliceerd worden.