Bramenbavarois met kaneelroom

 
Ingrediënten:
  • 6 blaadjes gelatine
  • 750g bramen
  • 100g fijne suiker
  • 500ml slagroom
  • 3 eiwitten
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels muntblaadjes
  • poedersuiker om te bestrooien
  • ijsblokjes

Bereiding:

  1. Week de blaadjes gelatine 5 min. in een kom met ruim koud water. Breng in een steelpan de bevroren bramen met 75 g suiker tegen de kook aan, draai het vuur laag en laat de suiker oplossen. Neem de pan van het vuur en pureer de bramen met de staafmixer.
  2. Los de goed uitgeknepen blaadjes gelatine in de puree op. Zet de pan in een bak met ijskoud water met ijsblokjes en laat de bramenpuree in 30-40 min. lobbig worden; roer af en toe.
  3. Klop met de mixer 250 ml slagroom bijna stijf (lobbig). Spatel de bramenpuree door de slagroom. Klop in een vetvrije kom met schone mixerhaken de eiwitten met een mespunt zout stijf. Spatel het eiwit in 2-3 porties door de bramenroom.
  4. Schep het mengsel in de vorm. Zet minimaal 4 uur in de koelkast. Klop de resterende slagroom met de kaneel en 25 g suiker stijf. Neem de bavarois uit de koelkast en stort op een schaal. Garneer met verse bramen en munt. Bestrooi met de poedersuiker. Serveer met de kaneelroom.

 

Bron: www.jumbo.com 


Schrijf een bericht

Berichten moeten goedgekeurd worden vooraleer deze gepubliceerd worden.