Braambes, witte chocolade, meringue, sponge

Braambes, witte chocolade, meringue, sponge
Ingrediënten:
Voor de braambessenmousse:
  • 2,5 dl braambessencoulis (diepvries van Boiron)

  • 7,5 g gelatine

  • 225 g room (ik gebruik altijd de slagroom van Campina met 40% vet)

  • 2 eiwitten

  • 62 g suiker

  • Sap van 1/2 limoen

Voor de witte chocolademousse:

  • 500 ml room
  • 300 g witte chocolade
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 1/2 el vanillesuiker

Voor de crumble:

  • 150 g witte chocolade callets

Voor de braambes meringue:

  • 30 g eiwit
  • 60 g suiker
  • 30 g braambessencoulis
  • 7,5 g eiwitpoeder

Voor de braambes spiegel:

  • 1,5 dl braambessencoulis
  • 1/2 gelatineblaadje (van 3,2 g/ blaadje)

Voor de sponge cake:

  • 82 g eieren
  • 30 g eidooiers
  • 52 g bloemsuiker
  • 15 g amandelpoeder
  • 30 g bloem
  • 25 g braambessencoulis

Voor de chocolade plaatjes:

  • 400 g witte chocolade
  • Rode kleurstof

 

Bereiding:

Voor de braambessenmousse:
  1. Verwarm de coulis en los hier de geweekte gelatine in op en voeg het limoensap toe.
  2. Klop de room half op tot yoghurtdikte.
  3. Klop de eiwitten op met de suiker tot een mooi schuim.
  4. Meng de afgekoelde coulis met de room en spatel er vervolgens ook het eiwitschuim onder.
  5. Giet de mousse in glaasjes in een laag van ca. 2 cm dik en laat opstijven in de koelkast.

Voor de witte chocolademousse:

  1. Smelt de chocolade voorzichtig op lage temperatuur.
  2. Klop de room half op tot yoghurtdikte.
  3. Meng de eidooier, het ei en de vanillesuiker en giet de gesmolten witte chocolade hierop. Meng voorzichtig.
  4. Spatel de opgeklopte room hieronder.
  5. Giet de chocolademousse op de opgesteven braambessenmousse.
  6. Zet in de koelkast om op te stijven.

Voor de crumble:

  1. Bak de callets in een voorverwarmde oven op 140° C gedurende 15 min.

Voor de braambes meringue:

  1. Klop het eiwit met het eiwitpoeder, de coulis en de suiker tot een mooi schuim.
  2. Spuit dotjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Laat gedurende 1 uur drogen in een oven bij 80° C.

Voor de braambes spiegel:

  1. Week de gelatine en los die op in de licht verwarmde coulis.
  2. Giet de coulis in een egale, dunne laag op de opgesteven witte chocolademousse.

Voor de sponge cake:

  1. Mix alle ingrediënten in de blender, zeef ze door en doe in een espumafles. Steek 2 gaspatronen op de fles en laat even rusten.
  2. Spuit het deeg in plastic bekertjes waarin je een paar gaatjes gemaakt hebt.
  3. Gaar in de microgolfoven op volle kracht gedurende 45 sec.

Voor de chocolade plaatjes:

  1. Druppel wat rode kleurstof op plasticfolie en wrijf die open.
  2. Smelt een deel van de chocolade en voeg chocolade toe tot de chocolade een temperatuur heeft van 28° C. Smeer de chocolade uit op plasticfolie.
  3. Steek cirkels uit met dezelfde diameter van de glazen.

 Bron: www.hap-en-tap.be


Schrijf een bericht

Berichten moeten goedgekeurd worden vooraleer deze gepubliceerd worden.