Ingrediënten:
Voor de braambessenmousse:
-
2,5 dl braambessencoulis (diepvries van Boiron)
-
7,5 g gelatine
-
225 g room (ik gebruik altijd de slagroom van Campina met 40% vet)
-
2 eiwitten
-
62 g suiker
-
Sap van 1/2 limoen
Voor de witte chocolademousse:
- 500 ml room
- 300 g witte chocolade
- 1 ei
- 1 eidooier
- 1/2 el vanillesuiker
Voor de crumble:
- 150 g witte chocolade callets
Voor de braambes meringue:
- 30 g eiwit
- 60 g suiker
- 30 g braambessencoulis
- 7,5 g eiwitpoeder
Voor de braambes spiegel:
- 1,5 dl braambessencoulis
- 1/2 gelatineblaadje (van 3,2 g/ blaadje)
Voor de sponge cake:
- 82 g eieren
- 30 g eidooiers
- 52 g bloemsuiker
- 15 g amandelpoeder
- 30 g bloem
- 25 g braambessencoulis
Voor de chocolade plaatjes:
- 400 g witte chocolade
- Rode kleurstof
Bereiding:
Voor de braambessenmousse:- Verwarm de coulis en los hier de geweekte gelatine in op en voeg het limoensap toe.
- Klop de room half op tot yoghurtdikte.
- Klop de eiwitten op met de suiker tot een mooi schuim.
- Meng de afgekoelde coulis met de room en spatel er vervolgens ook het eiwitschuim onder.
- Giet de mousse in glaasjes in een laag van ca. 2 cm dik en laat opstijven in de koelkast.
Voor de witte chocolademousse:
- Smelt de chocolade voorzichtig op lage temperatuur.
- Klop de room half op tot yoghurtdikte.
- Meng de eidooier, het ei en de vanillesuiker en giet de gesmolten witte chocolade hierop. Meng voorzichtig.
- Spatel de opgeklopte room hieronder.
- Giet de chocolademousse op de opgesteven braambessenmousse.
- Zet in de koelkast om op te stijven.
Voor de crumble:
- Bak de callets in een voorverwarmde oven op 140° C gedurende 15 min.
Voor de braambes meringue:
- Klop het eiwit met het eiwitpoeder, de coulis en de suiker tot een mooi schuim.
- Spuit dotjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Laat gedurende 1 uur drogen in een oven bij 80° C.
Voor de braambes spiegel:
- Week de gelatine en los die op in de licht verwarmde coulis.
- Giet de coulis in een egale, dunne laag op de opgesteven witte chocolademousse.
Voor de sponge cake:
- Mix alle ingrediënten in de blender, zeef ze door en doe in een espumafles. Steek 2 gaspatronen op de fles en laat even rusten.
- Spuit het deeg in plastic bekertjes waarin je een paar gaatjes gemaakt hebt.
- Gaar in de microgolfoven op volle kracht gedurende 45 sec.
Voor de chocolade plaatjes:
- Druppel wat rode kleurstof op plasticfolie en wrijf die open.
- Smelt een deel van de chocolade en voeg chocolade toe tot de chocolade een temperatuur heeft van 28° C. Smeer de chocolade uit op plasticfolie.
- Steek cirkels uit met dezelfde diameter van de glazen.
Bron: www.hap-en-tap.be