Ingrediënten:
Voor de biscuitrol
- 175g eiwit (+/- van 6 eieren)
- 160g kristalsuiker
- 140g eidooier (+/- van 7 eieren)
- 100g bloem
- 20g puddingpoeder
Voor de aardbeienconfituur
- 200g aardbeien, in stukken gesneden
- 200g kristalsuiker
- 0,5 citroen, het sap
Voor de botercrème
- 20cl volle melk
- 1 vanillestokje, uitgeschraapt
- 6cl room
- 125g kristalsuiker
- 20g puddingpoeder
- 2 eierdooiers
- 240g boter, op kamertemperatuur
Voor de afwerking
- 100g aardbeien
- enkele toefjes verse slagroom
Bereiding:
De biscuitrol
-
Meng het puddingpoeder en de bloem en zeef.
-
Sla de eierdooiers wit in de keukenmachine. Spoel de kom van de keukenmachine af en klop er de eiwitten en de suiker in op.
-
Spatel de eiwitten voorzichtig door de eierdooiers en meng tot slot het mengsel van bloem en puddingpoeder erdoor.
-
Strijk alles gelijkmatig uit met een spatel op een bakmat en bak gedurende 4 minuten af in een voorverwarmde oven van 220 graden.
-
Haal het deeg onmiddellijk van het bakmatje, zodat het niet verder kan bakken, bestuif lichtjes met wat bloem en leg er een stukje bakpapier bovenop.
-
Laat afkoelen.
De confituur
- Verwarm de aardbeien met de suiker en wat citroensap.
- Roer regelmatig en laat koken tot de confituur stroperig is. Dit duurt ongeveer een half uur.
- Giet de confituur vervolgens in een schoon potje en laat een halve dag opstijven.
De botercrème
- Breng de melk met het vanillemerg en het vanillestokje langzaam aan de kook op een zacht vuur.
- Meng ondertussen de suiker met de room en voeg het puddingpoeder toe.
- Doe de eierdooiers erbij en meng rustig. Haal de vanillestokjes uit de warme melk.
- Doe een scheutje warme melk bij het roommengsel en roer goed, maar langzaam door.
- Zet de melk terug op het vuur en roer het roommengsel erdoor. Blijf roeren tot je dikke pudding hebt.
- Giet over in een koude kom, dek af met plasticfolie en laat 30 tot 40 minuten afkoelen in de koelkast.
- Klop de afgekoelde pudding glad.
- Draai de boter luchtig in de keukenmachine en voeg beetje bij beetje de pudding toe.
Afwerking
- Smeer een dun laagje aardbeienconfituur over de biscuit.
- Snijd de randen bij en rol op.
- Bestrijk de rol daarna met de botercrème.
- Versier de rolbiscuit met verse aardbeien en toefjes slagroom.
Bron: www.njam.tv