Ingrediënten:
Voor de taart
- 2 3/4 kopjes cakemeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1 1/2 kopjes ongezouten boter, bij kamertemperatuur, in stukjes gesneden
- 1 3/4 kop kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 kopje volle melk, op kamertemperatuur
- 1 1/2 kopjes gepelde en gehakte Aardbeien
- 4 grote eieren, op kamertemperatuur
Versiering
- 1 kop ongezouten boter, bij kamertemperatuur, in kleine stukjes gesneden
- 4 kopjes banketbakkerssuiker, geklopt voor het meten (plus extra indien nodig)
- 2 eetlepels volle melk (plus extra indien nodig)
- 1 theelepel vanille-extract
Decoratiematerialen
- 18g frambozen
- 16g Aardbeien
- 1/3 kopje bramen
- Een zak gezoete kokosnootvlokken
- Paarse gelkleuring
Bereiding:
Taart
-
Gebruik 1 1/2 kopjes gepelde, gehakte aardbeien of 1 1/2 kopjes gehakte frambozen voor cakebeslag.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bedek de binnenkant van een bakvorm grondig met anti-aanbakspray en bestuif licht met bloem.
-
Klop bloem, bakpoeder en zout in een middelgrote kom en zet opzij.
-
Klop de boter in een grote kom met een elektrische mixer op middelhoge snelheid ongeveer 2 minuten tot een romige massa. Voeg de suiker geleidelijk toe en klop tot ongeveer 3 minuten heel licht en luchtig. Doe er vanille extract erbij.
- Doe er vervolgens één voor één de eieren erbij.
-
Voeg het bloemmengsel in vier toevoegingen toe, afwisselend met de melk. Begin en eindig met het bloemmengsel en sla kort tot een glad mengsel.
-
Hak voldoende gepelde aardbeien (of frambozen) tot 1 1/2 kopjes en vouw in beslag.
-
Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
-
Bak ongeveer 40 tot 45 minuten. De cake is goudbruin aan de bovenkant en langs de randen en begint weg te komen van de zijkanten van de bakvorm.
-
Laat de cake gedurende 15 minuten in de bakvorm afkoelen.
- Daarna ontvouw je de cake en laat verder afkoelen.
Versiering
-
Klop de boter in een grote kom met een elektrische mixer op middelhoge snelheid ongeveer 2 minuten tot een romige massa.
-
Voeg geleidelijk 1 kop suiker toe, klop tot licht en luchtig, ongeveer 3 minuten.
- Voeg de resterende suiker, melk en vanille toe en sla op hoge snelheid tot zijdezacht; dit kan enkele minuten duren. Topping is nu klaar voor gebruik.
Cake afwerken
-
Plaats de cake op een schaal die groot genoeg is zodat er ruimte rondom het konijn is.
-
Versier de cake gelijkmatig helemaal met glazuur, bewaar ¼-kop glazuur.
-
Doe de kokosnootschilfers overal op cake, toppen en zijkanten.
-
Maak van de cake nu echt een konijn:
- 2 bramen voor ogen;
- een verticaal gesneden aardbeienhelft voor een neus;
- dunne, verticale plakjes aardbeien om de oren te detailleren;
- dunne, verticale plakjes frambozen om een glimlach te creëren;
- een klein stukje braam dat de neus en mond verbindt;
- voor de snorharen gebruik je de resterende glazuur licht paars;
- plaats frambozen rond het konijn om het geheel af te werken.
Bron: www.driscolls.com