Berrylicious bunny cake

A berry cake in the shape of a bunny
Ingrediënten:
Voor de taart 
  • 2 3/4 kopjes cakemeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 1/2 kopjes  ongezouten boter, bij kamertemperatuur, in stukjes gesneden
  • 1 3/4 kop kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 kopje volle melk, op kamertemperatuur
  • 1 1/2 kopjes gepelde en gehakte Aardbeien 
  • 4 grote eieren, op kamertemperatuur
Versiering
  • 1 kop  ongezouten boter, bij kamertemperatuur, in kleine stukjes gesneden
  • 4 kopjes banketbakkerssuiker, geklopt voor het meten (plus extra indien nodig)
  • 2 eetlepels volle melk (plus extra indien nodig)
  • theelepel vanille-extract
Decoratiematerialen
  • 3 pakketten (6 gram elk) frambozen
  • 1 pakket (16 gram)  Aardbeien
  • 1 pakket (6 ounces of 1 1/3 kopjes) bramen
  • 1 14 ounce zak gezoete vlokken kokosnoot met lange snippers
  • Paarse gelkleuring

 

Bereiding:

Taart

  1. Gebruik 1 1/2 kopjes gepelde, gehakte aardbeien of 1 1/2 kopjes gehakte frambozen voor cakebeslag.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bedek de binnenkant van een bakvorm grondig met anti-aanbakspray en bestuif licht met bloem.
  3. Klop bloem, bakpoeder en zout in een middelgrote kom en zet opzij.
  4. Klop de boter in een grote kom met een elektrische mixer op middelhoge snelheid ongeveer 2 minuten tot een romige massa. Voeg de suiker geleidelijk toe en klop tot ongeveer 3 minuten heel licht en luchtig. Doe er vanille extract erbij.
  5. Doe er vervolgens één voor één de eieren erbij.
  6.  Voeg het bloemmengsel in vier toevoegingen toe, afwisselend met de melk. Begin en eindig met het bloemmengsel en sla kort tot een glad mengsel.
  7. Hak voldoende gepelde aardbeien (of frambozen) tot 1 1/2 kopjes en vouw in beslag.
  8. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
  9. Bak ongeveer 40 tot 45 minuten. De cake is goudbruin aan de bovenkant en langs de randen en begint weg te komen van de zijkanten van de bakvorm.
  10. Laat de cake gedurende 15 minuten in de bakvorm afkoelen.
  11. Daarna ontvouw je de cake en laat verder afkoelen.
Versiering
  1. Klop de boter in een grote kom met een elektrische mixer op middelhoge snelheid ongeveer 2 minuten tot een romige massa.
  2. Voeg geleidelijk 1 kop suiker toe, klop tot licht en luchtig, ongeveer 3 minuten.
  3. Voeg de resterende suiker, melk en vanille toe en sla op hoge snelheid tot zijdezacht; dit kan enkele minuten duren. Topping is nu klaar voor gebruik.
Cake afwerken
  1. Plaats de cake op een schaal die groot genoeg is zodat er ruimte rondom het konijn is. 
  2. Versier de cake gelijkmatig helemaal met glazuur, bewaar ¼-kop glazuur. 
  3. Doe de kokosnootschilfers overal op cake, toppen en zijkanten.
  4. Maak van de cake nu echt een konijn:
    • 2 bramen voor ogen;
    • een verticaal gesneden aardbeienhelft voor een neus;
    • dunne, verticale plakjes aardbeien om de oren te detailleren;
    • dunne, verticale plakjes frambozen om een ​​glimlach te creëren;
    • een klein stukje braam dat de neus en mond verbindt;
    • voor de snorharen gebruik je de resterende glazuur licht paars;
    • plaats frambozen rond het konijn om het geheel af te werken.

 

Bron: www.driscolls.com


Schrijf een bericht

Berichten moeten goedgekeurd worden vooraleer deze gepubliceerd worden.