- aardbeien
- witte chocolade
Bereiding:
-
Werk steeds met kleine hoeveelheden chocolade.
-
Snij de chocolade in kleine stukjes en doe in een pot.
-
Zet de pot in een bain marie en smelt de witte chocolade. Regelmatig roeren zodat de chocolade gelijkmatig op een laag vuurtje smelt. De temperatuur van de chocolade is belangrijk. Pure chocolade kan tot 36°C gaan, melkchocalade gaat tot 32°C, witte chocolade bevat helemaal geen cacaoboter en kan maar tot ongeveer 28°C gaan.
-
Laat dus de witte chocolade niet te warm worden. Voel met je vinger of de chocolade een aangename warmte heeft. Neem de pot uit de bain marie en zet hem zeker niet meer terug op het vuur. Als je je fruit wast, moet je ervoor zorgen dat het fruit terug helemaal droog is.
-
Dip de aardbeien in de gesmolten chocolade. Leg ze op een boterpapier en plaats ze gedurende 10 minuten in de koelkast.
Bron: koken.vtm.be