Aardbeienconfituur

Aardbeienconfituur is wellicht dé klassieker in confituurland. Elk jaar wordt er uitgekeken naar deze heerlijke snoepjes onder de zon. En jawel, het seizoen is aan het aanbreken… Hoog tijd dus om het recept van deze confituur uit de doeken te doen.

Aardbeienconfituur

Ingrediënten

  • 3 kg aardbeien
  • 1,5 kg confituursuiker (ik gebruik hiervoor de confituursuiker: 2 kg fruit = 1 kg confituursuiker)
  • sap van 1 citroen

Bereiding

  1. Was de aardbeien, laat ze uitlekken en verwijder de steeltjes.  Snij ze vervolgens in stukken.
  2. Doe de suiker bij de stukjes aardbei in een ruime kookpot en voeg onmiddellijk ook het citroensap toe. Roer om en laat het geheel een nachtje rusten.
  3. Op dag 2 zet u de kookpot op het vuur. Breng het mengsel aan de kook en blijf goed roeren.  Laat zachtjes pruttelen tot de confituur de gewenste dikte heeft bereikt (3 minuten koken).
  4. Doe de warme confituur in enkele propere glazen potjes. Sluit onmiddellijk de potjes af met een deksel en draai de potjes om.

Schrijf een bericht

Berichten moeten goedgekeurd worden vooraleer deze gepubliceerd worden.